SVEUČILIŠTE U MOSTARU

Novi doktori znanosti prihvaćaju odgovornost u službi općeg dobra

doktori
Foto: Zoran Grizelj
05.12.2013.
u 09:39

Poslije čitanja teksta prisege, uslijedila je dodjela doktorskih diploma

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je promocija 18 novih doktora Sveučilišta u Mostaru. Na početku je prorektor Vlado Majstorović pozdravio sve nazočne i pozvao prisutne da minutom šutnje odaju počast poginulim i umrlim djelatnicima i studentima Sveučilišta u Mostaru. Nakon minute šutnje riječ je dobila rektorica Ljerka Ostojić.

Temelj Sveučilišta

- Danas se ponosimo s 18 novih doktora znanosti, a treba i naglasiti kako je ovo Sveučilište dosad dalo 187 doktora znanosti. Ovdje prisustvujemo jednom svečanom i uzvišenom događaju gdje će ovih 18 ljudi dobiti svoju nagradu za rad, za ambicije, ali i za plod ljubavi koji gaje prema znanju i znanstvenoj istini. U BiH znanju nije pridana ona važnost kakvu ono uživa u svijetu, ali upravo ste vi tu da mijenjate ovakvo stanje. Vi ste temelj snažnijeg Sveučilišta u Mostaru. S vama ono će i ubuduće biti glavni pokretač društvenog, kulturnoga, gospodarskog i svakog drugog razvitka u zemlji. Biti doktor znanosti znači prihvatiti trajnu odgovornost u službi općeg dobra. Želim vam sve najbolje u istraživačkom radu, puno uspjeha u profesionalnoj karijeri i u osobnom životu - istaknula je rektorica Sveučilišta Ljerka Ostojić.

Važna podrška drugih

Nakon toga su ugledni profesori i stručnjaci u svojim domenama pročitali imena doktoranata, njih 18, a oni su: Dragan Škobić, Zdravko Kordić, Alma Jakić, Mirjana Vasilj, Irena Sesar, Vesna Miljanović-Damjanović, Miro Miljko, Mladenka Naletilić, Jerko Prlić, Braco Hajdarević, Slavica Pavlović, Vesna Varunek, Beti Korljan-Jelaska, Vjekoslav Mandić, Vedran Bjelanović, Boris Bačić, Zvonimir Puljiz, Ivica Marinović. Poslije čitanja teksta prisege, uslijedila je dodjela doktorskih diploma. Jedna od novih doktorica pedagoških znanosti Vesna Varunek kazala nam je kako sebe vidi i u budućnosti na Sveučilištu u Mostaru istaknuvši kako je sretna što je imala podršku mnogih u svome istraživačkom radu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije