BOŽINOVIĆ OBJASNIO NOVU ODLUKU

Nove mjere od ponedjeljka u jadranskim županijama: Evo kako i na što će se primjenjivati

22.07.2021.
u 11:08

Smatramo da se trendovi rasta novozaraženih posljednjih dana ne bi smjeli podcjenjivati posebno ako se uzme u obzir činjenica da se zaraza novom delta varijantom širi cijelom Europom, rekao je ministar Davor Božinović na sjednici Vlade

Nužne epidemiološke mjere uvode se u četiri dalmatinske županije gdje je zabilježen porast novozaraženih. U posljednjih 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 179 novih slučajeva zaraze. Najviše slučajeva zabilježeno je u Zadarskoj županiji, Splitskoj županiji, gradu Zagrebu i Primorsko-goranskoj županiji. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na sjednici Vlade objasnio je na koji način će se primjenjivati nove mjere. 

"Smatramo da se trendovi rasta novozaraženih posljednjih dana ne bi smjeli podcjenjivati posebno ako se uzme u obzir činjenica da se zaraza novom delta varijantom širi cijelom Europom. Za Hrvatsku je takav razvoj situacije dodatno složen tajmingom ulaska u špicu sezone što podrazumijeva boravak velikog broja stranih ali i domaćih gostiju na Jadranu. Kako bismo osigurali status sigurne turističke destinacije dodatno smo pooštrili mjere ulazak iz trećih država sa visokom stopom incidencije poput Velike Britanije, Ruske Federacije, a pripremamo i novi set nužnih epidemioloških mjera koje će vrijediti od ponedjeljka", kazao je ministar Davor Božinović. 

"Nova odluka koja će biti objavljena sutra stavlja naglasak na kontrolu provedbe protuepidemijskih mjera s obzirom na intenzitet i veliki broj ljetnih događanja i okupljanja u priobalju. Njihov nadzor je moguć jedino potpunim angažmanom Stožera i ostalih službi na razini jadranskih općina, gradova i županija, koje imaju ovlasti za sva okupljanja i događanja, za koja procjene da su epidemiološki teško kontrolabilna, ne izdati suglasnost za njihovo održavanje", kazao je Božinović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije