Širenje kapaciteta

Novcem iz EU-a rekonstruira se terminal Zračne luke Mostar

20.10.2016.
u 07:00

Zračna luka Mostar u 2017. godinu ući će s novim izgledom i mnogo boljom opremljenosti nego što je imala bilo prethodnih godina. Trenutačno su u tijeku radovi na objektu terminala mostarske zračne luke. Večernji list prvi donosi projekciju kako će novi objekt izgledati, a radovi na ovome objektu trebali bi biti gotovi do početka prosinca.

Znatne promjene

- Iz IPA fonda dobili smo 250.000 eura. Sada ulažemo svoja sredstva, a oni će nam po završetku radova refundirati novac. Zgrada će imati znatno veće kapacitete nego ranije, suvremeno je opremljena i osiguran je brži protok putnika. Osim rekonstrukcije zgrade, iz istih sredstava financirali smo kupnju ambulantnoga vozila, što je bilo nužno radi sigurnosti putnika, rekao nam je jedan od čelnih ljudi Zračne luke Mostar Marko Đuzel. Najperspektivnija gradska tvrtka dobila je i sredstva od Ministarstva prometa i veza Federacije BiH koja su također uložena u kupnju nove opreme.

- Kupili smo vatrogasno vozilo, postavili dizalo za invalide te unaprijedili sigurnosno stanje u Zračnoj luci Mostar. Sve to obavljeno je zahvaljujući sredstvima Ministarstva prometa i veza FBiH i ministru Denisu Lasiću. Ovim putem želimo im zahvaliti ističe naš sugovornik. Treba napomenuti kako je i Grad Mostar u ovoj godini uspio odvojiti određeni iznos novca za Zračnu luku Mostar, što je također bilo značajno za ovu instituciju. Uz to, kako nam je rekao Đuzel, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić rekao je kako će gradske vlasti iduće godine financijski potpomoći projekt dovođenja jedne niskotarifne zrakoplovne kompanije u Mostar.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?