Mostar

Novčane nagrade za 72 najbolja studenta

30.12.2015.
u 07:27

Studente su nominirali fakulteti koji djeluju u sastavu javnih visokoškolskih ustanova u Federacije BiH

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti dr. sc. Elvira Dilberović uručila je jučer u Mostaru najboljim studentima sa 72 javna fakulteta u Federaciji BiH zaslužena priznanja i jednokratne novčane nagrade za izvrstan uspjeh ostvaren u prošloj akademskoj godini.

Simbolična potpora

Sredstva jednokratne financijske potpore u ukupnom iznosu od 57.600 KM, odnosno 800 KM po studentu, osiguralo je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti iz proračuna Federacije BiH za 2015. godinu. Dio nagrada uručili su i dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Vesna Kazazić i dekan PMF-a Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifat Škrijelj.

- Mi uvijek nastojimo barem simbolično obilježiti ono što se u BiH, čini mi se, sve manje prepoznaje kao značaj, ne samo za mlade nego i općenito za BiH i sve njene građane. Ovo je, dakle, jedna simbolična potpora Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, ovo je program koji se obilježava već niz godina u sektoru za visoko obrazovanje i mi smo nastojali biti transparentni te dodijeliti simboličnu novčanu potporu koja je, po mome mišljenju, veća s one psihološke strane. Moramo tim studentima odaslati poruku da ipak netko prepoznaje trud i rad, kazala je u izjavi za medije prije same dodjele priznanja ministrica Elvira Dilberović.

U skladu s odlukom o provođenju postupka kandidiranja za dodjelu potpore, studente su nominirali fakulteti koji djeluju u sastavu javnih visokoškolskih ustanova u FBiH (univerziteti u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Bihaću te Sveučilište u Mostaru i Univerzitet "Džemal Bijedić" Mostar). Ministrica Dilberović istaknula je kako je ponosna što su se pozivu odazvala sva javna sveučilišta u FBiH te dostavila imena svojih najboljih studenata, čiji prosjek ocjena zahtijeva da budu nagrađeni.

Poruka mladim ljudima

-Ovim želimo poslati poruku svim mladim ljudima da se rad uvijek prepoznaje, a najbolja postignuća nagrađuju. Želim iskazati zahvalnost i svim javnim visokoškolskim ustanovama te profesorima i nastavnicima koji u svom svakodnevnom radu ulažu mnogo truda i predanosti prema studentima kako bi postigli najbolje rezultate u učenju, kazala je ministrica Dilberović. U svom obraćanju ministrica Dilberović je podsjetila kako visoko obrazovanje u BiH prolazi kroz značajne reforme u duhu provedbe bolonjskog procesa i priključenja obrazovnog sustava u europski prostor visokog obrazovanja, a jedna od integralnih komponenata tog procesa je definiranje studentskih pitanja i njihovo adekvatno rješavanje. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?