posjet

Novalić: Tešanj predstavlja svojevrsno gospodarsko čudo

Foto: Fena
1/2
11.05.2021.
u 18:49

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je danas u Tešnju da taj grad predstavlja svojevrsno gospodarsko čudo.

- Htjeli smo vidjeti kako ovdje funkcioniraju programi koje kreira Vlada FBiH i čuti što je to što nedostaje - rekao je Novalić.

Tijekom posjeta mesnoj industriji Madi, Novalić je rekao da je pohvalno kako u čitavom lancu proizvodnje mogu jamčiti kvalitetu kako bismo mogli reći da je to pravi bh. proizvod.

- Postoje i slabosti poput velikih i netrasparentnih napada konkurencije, te nedostatak sirovine u BiH koja se zato uvozi iz Srbije i Mađarske - pojasnio je Novalić.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić rekao je kako je resorno ministarstvo u 2020. podržalo investicije u poljoprivredi s više od 40 milijuna KM, te očekuje da i tvrtka Madi bude podržana u ovoj godini.

Načelnik Tešnja Suad Huskić istaknuo je kako je prošli tjedan potpisan ugovor o gradnji nove trafostanice u poslovnoj zoni vrijednosti 5,5 milijuna KM, čime će biti udvostručeni potencijal za korištenje električne energije.

Najavio je da bi imovinski odnosi za nastavak gradnje autoputa prema Tešnju uskoro trebali biti riješeni, čime bi bile stvorene pretpostavke za početak gradnje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?