Premijer Federacije BiH

Novalić o reformskim procesima na ovonedjeljnoj sesiji 'Kruga 99'

Fadil Novalić
27.01.2017.
u 12:07

 Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić bit će uvodničar redovne sesije Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Krug 99", koja će biti održana u nedjelju, 29. januara o temi "Kako dalje u vođenju reformskih procesa".

Na sesiji će biti tematizirana pitanja o tome kako dalje u vođenju reformskih procesa na poboljšanju ekonomskog i socijalnog stanja u društvu te kojim mjerama nastaviti pozitivne trendove u otvaranju novih radnih mjesta.

Bit će govora i o tome na koji način kreirati jedinstven ekonomski prostor na području cijele Bosne i Hercegovine i kako ga učiniti atraktivnim za domaće i strane investitore.

Iz Asocijacije "Krug 99" danas je najavljeno da će na sesiji biti razgovarano i o tome da li je potrebno izgraditi kratkoročno rješenje za fond Mirovinsko-invalidskog osiguranja ili raditi na njegovoj trajnoj stabilizaciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?