sastanak

Novalić - Kraak: Nastaviti provoditi Reformsku agendu

gedrf
20.02.2017.
u 13:56

 Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić razgovarao je danas u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu s veleposlanikom Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini Jurriaanom Kraakom. 

Istakli su zadovoljstvo zbog dobre suradnje dviju zemalja, te razgovarali o provođenju Reformske agende koja za cilj ima poboljšanje sveobuhvatnog stanja u BiH.

Kraak je rekao da je prva faza Reformske agende uspješno završena i izrazio zadovoljstvo što u Bosni i Hercegovini postoje predani reformisti koji žele da promijene stanje nabolje, a imaju i znanje da to učine.     

Novalić je ukazao na opredjeljenje Vlade FBiH za provođenje ciljeva iz Reformske agende koja je u fokusu njenog djelovanja, te naglasio da ne postoji rezervna varijanta. Federalna vlada uputila je Parlamentu FBiH nekoliko zakonskih rješenja u skladu s tim dokumentom, a usvajanjem devet zakona koji su u parlamentarnoj proceduri bilo bi ostvareno više od 50 posto ciljeva iz Reformske agende. To je, po riječima federalnog premijera, plan za prvu polovinu ove godine, dok će tijekom druge naglasak biti na antikoruptivnom djelovanju i reformi javne uprave.

Novalić je upoznao nizozemskog veleposlanika o planovima za intenziviranje odnosa s Vladom Republike Srpske, kako bi bilo nastavljeno provođenje ciljeva iz Reformske agende i dodao da je 9. ožujka planirano održavanje zajedničke sjednice entitetskih vlada u Banjoj Luci.

Obostrano je usuglašeno da treba nastaviti provoditi Reformsku agendu, jer je to put koji BiH približava europskim integracijama.

Veleposlanik Kraak je istakao da njegova zemlja, kao četvrti najveći bilateralni partner Bosne i Hercegovine, i dalje podržava europski put BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije