Nagli rast broja zaraženih

Novalić: FBiH u novom valu epidemije koronavirusa, zatvaranje zadnja opcija

05.03.2021.
u 12:30

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je danas u Sarajevu da je Federaciju BiH ponovo zadesila izvanredna situacija zbog naglog rasta broja zaraženih koronavirusom.

Nakon održanog sastanka o aktualnoj epidemiološkoj situaciji i mogućnostima nabave cjepiva, Novalić je na konferenciji za medije rekao da je očigledno riječ o novom valu epidemije koji pogađa i druge države.

- Na sastanku smo razgovarali o epidemiološkim mjera i cijepljenju koju će provoditi Federacija, nakon što je državna razina rekla da ne može zadovoljiti naše potrebe - istaknuo je Novalić.

Dodao je da svaki rast broja zaraženih koji zdravstveni sustav ne može servisirati mora biti zaustavljen radikalnim mjerama zatvaranja.

Novalić je naveo da te mjere značajno pogađaju gospodarstvo i da su one zadnja opcija u borbi protiv epidemije.

- Formirana je komisija koja će predložiti Vladi FBiH nabavu cjepiva, a ona će izravno pregovarati s dobavljačima uime Vlade - pojasnio je Novalić.

Naglasio da je cijena cjepiva neće biti ista kao u COVAX mehanizmu koji je zakazao, te da ne bi trebalo problematizirati pitanje cijene ako želimo brzo nabaviti cjepivo.

- Učinili smo sve da cijeli proces bude transparentan - potcrtao je Novalić.  

Sastanku su, osim premijera i zamjenika premijera FBiH, nazočili predstavnici Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Odbora za zdravstvo Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, kao i županijski premijeri i ministri zdravstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?