Novalić u Energoinvestu

Nova uprava i privatizacija spas su za bh. giganta

izui
28.10.2015.
u 14:50

Radno-konzultacijski sastanak premijera Vlade FBiH Fadila Novalića s njegovim suradnicima, Nadzornog odbora, menadžmenta i Sindikata Energoinvesta i Sindikata metalaca FBiH održan je danas u prostorijama Energoinvesta

Sastanak je zakazan kako bi se razgovaralo o aktualnom stanju u ovoj tvrtki, te financijskim poteškoćama i mogućnostima da Vlada FBiH, kao većinski vlasnik Energoinvesta, pomogne u prevazilaženju izazova, ali i da se predstavi vizija opstanka i razvoja tvrtke. Premijer Novalić je izrazio spremnost Vlade FBiH da pomogne u nužnom prestrukturiranju kompanije, redizajniranju upravljačke strukture, te prihvatanju privatizacije kao strateškog opredjeljenja većinskog vlasnika. Almir Salihović, predsjednik Sindikata Energoinvesta, kazao je za Klix.ba kako je zaključeno da se uskoro održi sljedeći sastanak kojem će nazočiti i novi federalni resorni ministar energetike, rudarstva i industrije Nermin Džindić, sa konkretnim prijedlozima preustroja ove tvrtke, kako bi se izašlo iz krize i kako bi se dale smjernice u kom pravcu i kom obujmu tvrtka treba poslovati u budućnosti. Salihović kaže kako je, prema najavama iz Vlade FBiH, skoro sigurno da će doći do promjene menadžmenta tvrtke te da će se krenuti u privatizaciju poduzeća. O detaljima privatizacije nije razgovarano, osim što je potvrđeno da je privatizacija Energoinvesta nešto što Vlada FBiH definitivno planira. Sindikatu je obećano da će u procesu privatizacije radnici biti adekvatno zbrinuti te da se ništa neće raditi ishitreno. Radnicima Energoinvesta u BiH duguju tri plaće, onima koji rade izvan BiH duguje ukupno 11 plaća, a posljednja im je uplaćena za studeni 2014.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije