Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Nova talijanska vlada predlaže zabranu nedjeljne kupovine

16. rujna 2018. u 13:36 1 komentara 20 prikaza

Nova vlada Italije priopćila je kako će se krenuti sa zabranom nedjeljne kupovine u velikim tržnim centrima s ciljem zaštite obitelji, prenosi prenosi Aleteia. 

„Povratak na tradicionalni dan odmora koristio bi obitelji“, rekao je zamjenik premijera Luigi Di Maio te je dodao kako će nova vlada nastojati ukinuti liberalizaciju zakona o nedjeljnoj kupovini iz 2012. koju je donio tadašnji talijanski premijer Mario Monti.

„Ova liberalizacija zapravo uništava talijanske obitelji. Moramo početi ograničavati vrijeme otvaranja i zatvaranja“, dodao je.

U ožujku ove godine, Poljska je zabranila nedjeljni shopping, a taj potez podržali su Katolička Crkva i poljska Solidarnost (sindikat) koja se borila za slobodan dan za svoje radnike.

Zabrana nedjeljnog shoppinga iz 2015. u Mađarskoj, opozvana je zbog svoje nepopularnosti godinu dana nakon što je stupila na snagu.

Ako nedjeljno kupovanje doista bude ograničeno u Italiji, ona će se pridružiti nekoliko drugih europskih zemalja koje su ovakvu kupnju ograničile različitim mjerama. Zemlje koje imaju neki vid ograničenja kupovine nedjeljom su: Mađarska, Njemačka, Austrija, Francuska i Španjolska.
 

  • Avatar Feral
    Feral:

    Bravo za Italijane,nedjelja treba biti dan obitelji i odmora.