Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Nova knjiga prof. Tuđmana promovirana u Vitezu

04. listopada 2017. u 13:33 0 komentara 198 prikaza
Pogledajte galeriju 1/4

Nova knjiga saborskog zastupnika i sveučilišnog profesora Miroslava Tuđmana nakon Zagreba i Mostara sinoć je promovirana i u Vitezu. "Druga strana Rubikona: Politička strategija Alije Izetbegovića" donosi brojne dokumente, karte, prepiske koje potvrđuju teoriju kako je politička strategija Izetbegovića bila BiH kao muslimanska država a Središnja Bosna strateški cilj bez kojeg nema kompaktnog muslimanskog teritorija. Knjiga je tako nakon Zagreba i Mostara sinoć predstavljena i u Vitezu.

Promociji u Vitezu koju su organizirali Hrvatski narodni sabor BiH, Odjel za kulturu, medije, sport i informiranje, Hrvatski dokumentacijski centar Domovinskog rata u BiH i Udruge HVO-a proisteklih iz Domovinskog rat, nazočili su i brojni hrvatski dužnosnici na čelu sa predsjedateljem Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem.

O knjizi su osim autora saborskog zastupnika i sveučilišnog profesora govorili i dr. sc. Božo Ljubić  zastupnik Hrvatskog sabora i predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora u BiH, Željko Raguž, zastupnik Hrvatskog sabora i ravnatelj HDCDR u BiH, Nikola Lovrinović, predsjedatelj Kluba HDZ-a-HNS u Zastupničkom domu PSBiH te Anita Šikić urednica i direktorica Hrvatske sveučilišne naklade iz Zagreba u čijoj je nakladi knjiga izdana.

Knjiga analizira motive i vrijednosti na kojima se temelji politička filozofija Alije Izetbegovića, prikazuje strateške ciljeve kojima je težio te raščlanjuje odluke i uporabu vojne sile kojima je izigravao međunarodne mirovne planove.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.