svakog 1. studenog

Nova izdanja maraka HP Mostar „Flora“ i „Fauna“

HP Mostar
02.11.2016.
u 09:01

Hrvatska pošta (HP) Mostar svake godine 1. studenoga tradicionalno izdaje poštanske marke s motivima flore i faune, a 2016. godina posvećena je lopočima i žabama. Autorica maraka je Magdalena Džinić Hrkać, a tiskane su u tiskari Zrinski u Čakovcu, priopćeno je iz HP Mostar. 

Izdanje „Flora 2016.“ sastoji se od dvije marke tiskane u arku od 8 maraka (nominalna vrijednost 2,70 KM), žiga i omotnice prvoga dana (FDC). Na njima su
prikazani bijeli lopoč (Nymphaea alba L.) i žuti lopoč (Nymphaea lutea), ugrožene biljne vrste koje se zbog uništavanja njihovog prirodnog staništa nalaze na Crvenoj listi flore Federacije BiH. Izdanje „Fauna 2016.“ sastoji se od četiri marke tiskane u arku od 8 maraka (nominalna vrijednost 2,10 KM), žiga i omotnice prvoga dana. Nanjima su prikazane različite vrste žaba: grčka žaba (Rana graeca), crveni mukač (Bombina bombina), žuti mukač (Bombina variegata) i močvarna smeđa žaba (Rana arvalis). 

Poštanske marke HP Mostar su medij kroz koji upoznajemo ljepote Bosne i Hercegovine i u svijet šaljemo poruku o bogatom biljnom i životinjskom svijetu koji moramo zaštititi, priopćeno je iz HP Mostar. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?