promjena vremena

Nova ciklona stiže u BiH: Uz kišu i pljuskove očekuje se i pad temperature

kisa
05.03.2024.
u 21:56

U Bosnu i Hercegovinu stiže sa zapada nova ciklona koja u naredna dva dana donosi povremeno kišu i pljuskove u čitavoj zemlji. 

- U brdsko-planinskim krajevima snijeg. Tijekom sutrašnjeg dana uz jači dnevni razvoj oblačnosti lokalno moguća grmljavina i sitan led. Znak da polako ulazimo u proljeće.

SRIJEDA - od jutarnjih sati očekuje postepeno naoblačenje sa zapada. Već oko sredine dana u zapadnim dijelovima Bosne i u Hercegovini kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom. Poslijepodne i naveče zona padalina nastavlja kretanje prema sjeveru i istoku zahvatajuci tako većinu krajeva. U večernjim satima intenziviranje padalina na sjeveru Bosne.
U nizinama će padati kiša, dok više planine očekuje susnježica i snijeg. Uz dotok nešto hladnijeg zraka, u noći na četvrtak snježna granica će se spustiti do oko 900m. Najniže u Krajini do oko 700m.
Temperature u blažem padu, u najtopljem dijelu dana većinom od 8 do 16°C. U drugom dijelu dana zahlađenje.

ČETVRTAK - nastavak nestabilnog, oblačnog i svježijeg vremena uz povremeno padaline u većem dijelu zemlje. U nizinama kiša, a na nadmorskim visinama iznad 800 ili 900mnv susnježica i snijeg. Tijekom dana nešto intenzivnije padaline moguće su preko sjeveroistočne, središnje, sjeverozapadne i jednim dijelom sjeverne Bosne. U ostatku zemlje lokalni pljuskovi. Prema kraju dana postepen prestanak padalina, a u noći na petak samo će ih još rijetko biti.

Do petka veći dio zemlje očekuje od 5 do 15 l/m2, preko središnje i sjeverozapadne Bosne do oko 40 l/m2 padalina. Uz to slijedi nam i blaži pad temperatura, s kojim će se zima barem nakratko vratiti na planine regije, objavio je BHMETEO.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?