Šef misije IOM u BiH:

Noćas u "Lipi" može doći do strašne nesreće

26.12.2020.
u 19:19

 Šef misije Međunarodne organizacije za migracije /IOM/ u BiH Peter Van der Auweraert izjavio je da migrantima treba dopustiti da napuste migrantski kamp Lipa kod Bihaća, jer može doći do nesreće ako tu večeras budu spavali.

"Ovdje postaje opasno - krov velikog preostalog šatora u bivšem migrantskom kampu `Lipa` počinje se ulijegati zbog snijega. Ako ljudi večeras ovdje budu spavali, može doći do užasne nesreće", napisao je Auweraert na "Twitteru.

Prethodno je Auweraert napisao da se nastavlja humanitarna katastrofa u Bihaću, jer su pali i snijeg i temperatura, a migranti nemaju grijanja.

"Ovako niko ne bi trebalo da živi. Sad su nam potrebni politička hrabrost i akcija", naveo je Auweraert, koji je objavio i fotografije kampa.

Iz MUP-a Unsko-sanske županije jučer je rečeno Srni da policija osigurava migrantski kamp Lipa i da nije zabilježen nijedan incident, ali nije komentirao situaciju i uvjete u kampu.

Šatorski kamp za migrante "Lipa" kod Bihaća stradao je ovaj tjedan u požaru, nakon čega su migranti smješteni u njemu ostali pod vedrim nebom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?