U BIJELJINI

Njemački trgovački gigant Lidl počeo graditi prvi objekt u BiH

26.09.2022.
u 14:57

Tvrtka Lidl počela je graditi prvi objekt u Bosni i Hercegovini, a koji je lociran na području Bijeljine. S druge strane, lokacije za izgradnju objekata u Živinicama još uvijek nisu pronađene

S ciljem uspostavljanja poslovanja na našem tržištu, njemačka tvrtka početkom prošle godine registrirala je tvrtku u Bosni i Hercegovini, pod nazivom Lidl BH d.o.o., nakon čega su se pokrenule priče o otvaranju minimalno šest poslovnica.

Do danas miti jedna od njih nije otvorena, ali je bh. tvrtka Lidl počela sa investiranjem u Bijeljini. Naime, u tom gradu, točnije na lokaciji u neposrednoj blizni nove autobusne postaje, tuzlanska tvrtka Tehnograd počela je s izvođenjem radova na izgradnji objekta.

Projekt izgradnje poslovnog objekta s pratećim građevinama u potpunosti financira tvrtka Lidl BH d.o.o., banjolučki Routing potpisan je kao projektant, dok je sarajevski MDC zadužen za nadzor.

Radovi su omogućeni na osnovu građevinske dozvole koju je izdala Gradska uprava Bijeljine, a potpuna realizacija projekta, kako je neslužbeno potvrđeno za Klix.ba, mogla bi se očekivati do kraja sljedeće godine.

S druge strane, najizglednije šanse za otvaranje prvih poslovnica u BiH, Lidl je nakon Sarajeva imao na području Živinica. Međutim, stvari su se promijenile, a prema informacijama koje su potvrđene za Klix.ba, ova njemačka tvrtka potencijalne lokacije u Živinicama još uvijek nije pronašla.

Formalni osnivač Lidla BH je tvrtka W E-International Zweite GmbH. Kao direktor bh. ogranka tvrtke naveden je Allen Halamić. Osim njega, u upravi društva su i izvršni direktori Roland Thomas Schreiber, Mihajl Đotlo, Dean Sunek i Kristijan Zaec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?