Moraju biti prepoznatljivi

Njemačka: Zabranjeno vozačima ne smiju nositi kape i naočale uz masku

18.02.2021.
u 13:10

Vozačima u njemačkoj pokrajini Saksoniji zabranjeno je da nose kape i naočale za sunce ako nose zaštitne maske, javio je njemački list Bild. Prema pisanju lista, Saksonija je prva pokrajina u Njemačkoj u kojoj je vozačima koji nose zaštitne maske zabranjeno da nose naočale za sunce i kape jer moraju biti prepoznatljivi na snimcima kamera koje prate promet.

“Nošenje kape ili naočala za sunce zajedno sa maskom, koja prekriva lice i usta, čini vozače neprepoznatljivim. Stoga to nije dpušteno”, izjavio je ministar unutarnjih poslova Saksonije Roland Voler.

On je objasnio da se “opće crte lica” vozača moraju vidjeti na sigurnosnim kamerama u prometu, prenijela je Russia Today.

Voler je dodao da je službenicima koji su odgovorni za pisanje kazni savjetovano da pristupaju svakom slučaju individualno kada provode novo pravilo.  U Saksoniji je od ponedjeljka, 15. veljače, obavezno nošenje maski u vozilima ukoliko se u njima nalaze članovi više od dva kućanstva.

Stanovnici Njemačke od prošlog mjeseca moraju nositi posebne zaštitne maske u javnom prijevozu i supermarketima. U tim slučajevima nisu doozvoljene maske od običnog materijala ili maske ručne izrade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije