novi koraci

Njemačka ističe jasnu europsku perspektivu BiH, ali potrebno nastaviti reforme

Angela
07.04.2016.
u 08:45

Njemačka ističe jasnu europsku perspektivu Bosne i Hercegovine, stoga i pozdravljamo što je na snagu stupio Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SAA) između BiH i Europske unije. Važno je i što je predan zahtjev za članstvo, ali pred vama su novi koraci, kazali su iz njemačke vlade, na čijem je čelu kancelarka Angela Merkel, odgovarajući na upit "Dnevnog avaza".

- Predaja zahtjeva za članstvo u EU u veljači bila je jedan važan korak. Sada su pred nama sljedeći koraci, kako bi vaš zahtjev moglao biti proslijeđen Europskoj komisiji. To podrazumijeva nastavak provođenja važnih reformi - rečeno je u službenoj izjavi portparola vlade u Berlinu.

Upravo je vlada Njemačke, od kada je na njenom čelu Merkel, postala jedan od najaktivnijih i najglasnijih zagovornika ubrzanja europskog puta naše zemlje.

Pod liderskom palicom najmoćnije žene na svijetu, tako je njen ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier, zajedno s britanskim kolegom Philipom Hammondom napravio takozvani novi pristup EU za BiH. Taj novi koncept pristupa EU podrazumijevao je da se za našu zemlju promijeni raspored reformi koje se moraju provesti, pa je tako pitanje „Sjedić - Finci" prolongirano, a u fokus su došle socioekonomske reforme. To je, uz stabilizaciju vlasti u FBiH, omogućilo da BiH snažno krene u reformski proces, piše "Avaz".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije