Izetbegović:

Njemačka će financijski pomoći BiH

Izetbegović
FENA
30.06.2016.
u 16:55

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović obratio se medijima nakon sastanka sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

"Zahvaljujući njemačko-britanskoj incijativi put BiH je pokrenut prema EU. Mnogi rezultati su vidljivi i implementirani. Značajno su porasla prikupljanja indirektnih poreza, mi svakog mejseca zapošljavamo preko 1.000 radnika što je za malu zemlju jako dobro", kazao je Izetbegović.

Izetbegović je dodao da se od SSP-a pravi "virtualni problem".

"Problem je prilagodba SSP-a oko kojeg se stvara virtualni problem. BiH je dobila ponudu od EU kakvu do sada nijedna zemlja nije dobila. Mi moramo ako želimo postati članica EU da budemo spremni da nosimo konkurencijski pritisak".

Dodao je da je zamolio kancelarku Merkel da Njemačka pomogne Bosni i Hercegovini u financijskom smislu.

"Problem je dakle, daleko manje nego se predstavlja. Ja sam zamolio kancelarku Merkel da Njemačka pomogne financijski da se taj udar podnese. Nadam se da će doći do zrelih odluka nas lidera i da ćemo uspjeti da BiH konačno dobije svoj upitnik".

"Imali smo još jednu dobru vijest za gospođu Merkel a to je da je pokrenut put BiH prema NATO-u", zaključio je Izetbegović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije