OSTAVILI SVOJE OBITELJI

Njegovatelji mjesec dana ostali zatvoreni u domu za stare kako bi spriječili širenje koronavirusa

16.04.2020.
u 16:33

Bihaćki njegovatelji koji brinu za stare u domu Villa Adriana oduševili su svoje sugrađane, ali i cijelu državu, svojim herojskim činom u teško vrijeme koje je zadesilo građane starije dobi zbog mjere zabrane kretanja. Protekli mjesec odrekli su se privatnog života i provode s njima u domu, piše Klix.ba.

Već na samom početku pandemije, kako pričaju, prihvatili su veliku odgovornost prema roditeljima koje su njihova djeca ostavila njima na povjerenje i čuvanje, te su odlučili da je jedini ispravni način da ostanu s njima u domu.

"Naravno da nije lako. Naših 15 radnika, među njima i uprava i medicinsko osoblje, se u potpunosti odreklo svog privatnog života, ostavilo svoje obitelji... To je učinio i vlasnik koji živi u Austriji, porijeklom iz BiH, koji je s nama ušao u karantenu kako bi nam bilo lakše i kako bismo se osjećali sigurnije. Zdravlje naših majki i djedova te mogućnost da ih vide njihove obitelji kada se granice otvore, a koje većinom žive diljem svijeta, motivira nas i daje nam volju da izdržimo. Dok god postoji neka opasnost, spremni smo ostati s njima", kazala nam je direktorica bihaćkog staračkog doma Ines Kurtagić.

Kako bi korisnicima doma olakšali izolaciju, bihaćki njegovatelji svakodnevno organiziraju brojne aktivnosti, od izbora za Miss, Olimpijade, pa i Eurosonga koja ih očekuje ove nedjelje.

"Trudimo se da kao kolektiv dijelimo sreću i radost. Našu svakodnevnicu dijelimo i sa drugima na našem Facebook profilu gdje svakodnevno radimo javljanja uživo kako bi obitelji mogle barem na ovaj način biti sa svojim roditeljima. Što je najvažnije, svi smo zdravi, iako smo se bojali prvih 15 dana da nam se ne ukažu neki simptomi. Zdravi smo i dajemo sve od sebe da tako i ostane", dodala je Kurtagić te zaključila kako starački dom mora pružati toplinu i osjećaj obiteljskog života, čemu streme svaki dan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?