Vjekoslav Bevanda

Predsjednica RH smirila je antihrvatsku histeriju u BiH

20.01.2018.
u 09:09

I jučer su se zbrajali dojmovi nakon posjeta hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Bosni i Hercegovini. Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda, koji je i ministar financija i riznice BiH, ističe taj posjet kao iznimno djelotvoran.


Kako ste doživjeli posjet hrvatske predsjednice Bosni i Hercegovini i njegove odjeke?

- Na početku i na kraju sam na identičan način promatrao posjet hrvatske predsjednice. Riječ je o posjetu čelnice prijateljske države. Sve poruke su za mene posve očekivane. A to što je bilo toliko spinovanja i stvaranja negativnog ozračja iskreno me žalostilo. Drago mi je što su barem na kraju njezine izjave i geste utjecale i na zaokret retorike političara i dijela javnosti iz BiH.


O kojim porukama govorite, jedni su zadovoljni njezinim porukama kao državnice, drugi kao političarke, a treći zbog geste i posjeta Ahmićima i Križančevu Selu?!

- Puno pitanja u jednom. Ponavljam, za mene je ovaj posjet protekao onako kako sam očekivao. U posljednje vrijeme se nakon poteza i izjava predsjednice smišljeno stvaralo antihrvatsku histeriju. Drago mi je što je posjet u tom dijelu doveo do relaksiranja odnosa. Sudjelovao sam na dvama susretima s predsjednicom. Od sastanka s predsjedateljem Vijeća ministara do zajedničke večere. Tko u njezinu narativu može pronaći nešto negativno, očito ima problem sam sa sobom.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije