produžen mandat

Nikšić ostaje na čelu SDP-a, izbori u stranci nakon završetka lokalnih izbora 2024.

Nermin Nikšić
Fena
10.06.2023.
u 17:38

Izaslanici danas nisu odlučivali na način da su glasovali o predsjedniku, nego odlukom o prolongiranju unutarstranačkih izbora

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić ostaje na toj dužnosti, a izbori u stranci će biti održani po završetku narednih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, odlučili su danas izaslanici na Kongresu SDP-a u Sarajevu.

Izaslanici danas nisu odlučivali na način da su glasovali o predsjedniku, nego odlukom o prolongiranju unutarstranačkih izbora do navedenog roka.

Ovakav razvoj događaja najavio je i sam Nikšić u izjavi novinarima uoči Kongresa.

- Vrlo je vjerojatno da će izaslanici predložiti prolongiranje izbora u SDP-u do iza lokalnih izbora. Njihova procjena je da je u ovom trenutku važnije ono što smo preuzeli kao obveze; raditi njačanju države, državnih institucija, izvršavanju svojih predizbornih obećanja, nego da narednih pola godine potrošimo na izbornu kampanju unutar SDP-a, lobiranje, stvaranje pretpostavki to će biti predsjednik, baviti se sami sobom umjesto onim što je pred nama – kazao je tada lider SDP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?