Lider SDP-a

Nikšić nakon sastanka s Čovićem u Mostaru: HDZ je iznio svoj novi prijedlog izmjena Izbornog zakona

Nermin NIkšić
klix.ba
09.01.2024.
u 18:00

Lider SDP-a i premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin NIkšić obratio se danas nakon sastanka stranaka Trojke i HDZ-a u Mostaru.

Inače, U Mostaru je danas održan sastanak lidera HDZ-a i HNS-a BiH Dragana Čovića s liderima i predstavnicima SDP-a, Naroda i pravde te Naše stranke s kojima je u koalicijskom partnerstvu na federalnoj i državnoj razini BiH, zbog razmatranja problema Izbornog zakona i puta BiH ka EU, piše Klix.ba.

Po završenom sastanku, obratio se Nermin Nikšić.

"Danas je svatko iznio svoje viđenje svakog izmjena Izbornog zakona, govorili smo o konkretnim rješenjima i konkretnim prijedlozima. Čuli smo jedan prijedlog HDZ-a koji se dosta razlikuje od dosadašnjeg i koji je dosta konkretan. Naravno, i mi smo imali svoje stavove i prijedloge; sada je podijeljeno mišljenje hoćemo li ići u izmjene Izbornog zakona koje će podrazumijevati izmjene ustava što je nekakva naša pozicija, ali i HDZ-a; ili ćemo morati mijenjati samo izborni zakon bez ustava", kazao je Nikšić.

Naglasio je da je na današnjem sastanku svatko iznio svoje stavove, ali također dodaje da to i jeste atmosfera u kojoj se treba raditi.

"U narednim danima ćemo pozvati sve stranke koje sudjeluju na državnoj razini pa raspravimo", dodao je Nikšić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije