Zbog izjave "Kosovo Turska i Turska Kosovo"

Nikolić ne želi sastanak s predstavnicima BiH i Turske

'Serbian President Tomislav Nikolic sits on Centre Court for the men\'s singles final tennis match between Andy Murray of Britain and Novak Djokovic of Serbia at the Wimbledon Tennis Championships, in
Foto: 'STEFAN WERMUTH'
14.12.2013.
u 09:46

Srbijanski predsjednik čeka ispriku Redžepa Taipa Erdogana

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić otkazao je trilateralni summit Srbije, Turske i BiH, koji je trebao biti održan ovog mjeseca u Beogradu, piše, beogradski list “Danas”, pozivajući se na izvor iz Predsjedništva Srbije. Nikolić je ovim postupkom ostao pri stavu da će obustaviti svoje sudjelovanje u trilateralnoj inicijativi ako se turski premijer Redžep Taip Erdogan ne ispriča zbog izjave da je “Kosovo Turska i Turska Kosovo”, navodi list. Nikolić je poslije te izjave, koju je Erdogan dao u listopadu tijekom posjeta Kosovu, najavio da će “zamrznuti” sudjelovanje na summitu. Bez obzira na otkazivanje summita, diplomatski izvori rekli su za turske medije da je trilateralni mehanizam na snazi i funkcionira. Turski portal “Todays zaman” izvijestio je da je Srbija “na neodređeno vrijeme odgodila trilateralni summit s Turskom jer Turska nije popravila veze sa Srbima, izražavajući žaljenje zbog pogrešnog interpretiranja primjedbe premijera Erdogana o Kosovu”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?