održan IZBORNI SABOR UDVDR HVO HB

Nikica Tomić predsjednik, dopredsjednici Jozo Radoš i Marijan Arlović

sabor
Foto: VL FOTO
1/3
25.10.2015.
u 11:31

U kupreškom hotelu Adria Ski održan je VII. redoviti izborni sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a Herceg-Bosne kojem su, uz 132 okupljena izaslanika, nazočili i predstavnici svih razina vlasti u BiH.

Nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima pristupilo se pozdravnom govoru gostiju. Uz ministra u Vladi HBŽ Ivicu Brešića, Jasnu Zlomislić, predsjednicu Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja, ministre branitelja iz HNŽ (Oliver Soldo) i ZHŽ (Mladen Begić), nazočnima su se između ostalih obratili i Zdenko Ćosić, izaslanik člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda, i Pavo Šljivić, izaslanik predsjednika F BiH, u čije su ime također primili zahvalnice za neizmjernu pomoć u radu i opstanku udruge. Izborom radnih tijela pristupilo se izbornom dijelu sabora. Nakon višesatnog zasjedanja za predsjednika je ponovno izabran Nikica Tomić, za kojega je glasovalo 86 izaslanika, dok je njegov protukandidat Mladen Ljubić osvojio 32 glasa.

Za dopredsjednike Udruge izabrani su Jozo Radoš (HBŽ, Tomislavgrad) i Marijan Arlović iz Posavske županije.

Za članove Vijeća Udruge birani su: Petar Grubešić (ZHŽ), Ilija Sliško (HBŽ), Miroslav Škoro (SBŽ), Ilija Kutlić (PŽ), Pero Zekušić (HNŽ), Zlatan Čalić (ŽBŽ).

Za članove Suda časti izabrani su Josip Šutalo (HNŽ), Abel Bilić (HBŽ), Pero Mamić (ŽBŽ).

Za članove Nadzornog odbora udruge u novom mandatnom razdoblju izabrani su Anto Jerković (PŽ), Mato Mlakić (SBŽ), Leo Leko (ZHŽ).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?