Švicarski veleposlanik

Nicolas Brühl iskazao podršku Tužiteljstvu BiH

Tuziteljstvo BiH
13.05.2016.
u 16:24

Zamjenica glavnog tužitelja i rukovoditeljica Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, sa suradnicima, sastala se s veleposlanicima iz Ministarstva vanjskih poslova Švicarske, šefom Odjela za Europu, Istočnu Aziju, Vijeće Europe i OSCE, Nicolasom Brühlom i veleposlanikom Švicarske u BiH Heinrichom Maurerom.

Na sastanku je razgovarano o radu i naporima Tužiteljstva BiH, koje provodi u procesu uspostave vladavine prava, borbi protiv organiziranog kriminala i svih drugih oblika kriminala, s naglaskom na procesuiranje počinitelja ratnih zločina.

Na sastanku je istaknuto da se vlada Švicarske Konfederacije, zanima za napredak u oblasti vladavine prava u BiH i zemljama regije, kao i da vlasti Švicarske već dugi niz godina, pružaju podršku jačanju bh. pravosuđa.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o regionalnoj suradnji BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore u predmetima ratnih zločina, a tom prilikom je istaknuto da je Tužiteljstvo BiH izuzetno aktivno i nositelj i inicijator aktivnosti u mnogim segmentima suradnje, te da ima dobru suradnju s tužiteljstvima iz regije, u skladu s potpisanim protokolima o suradnji.

Na sastanku je izraženo obostrano uvjerenje da će suradnja i podrška između Tužiteljstva BiH i institucija Švicarske biti nastavljena, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?