od 1. travnja

Nezaposlene rodilje u TŽ će dobivati po 1000 KM

majka
30.03.2022.
u 18:57

Nakon višesatne rasprave Skupština Tuzlanske županije jednoglasno je usvojila izmjene i dopune Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilih žrtava rata i zaštiti obitelji s djecom.

Kako je kazao resorni ministar Mirsad Muhamedbegović tijekom obrazlaganja ovih izmjena i dopuna, nije riječ o obimnim promjenama. Ovim prijedlogom izmjena i dopuna navedenog zakona utvrđen je način ostvarivanja i isplate porodiljnih naknada u Tuzlanskoj županiji. 

- Utvrđuje se način isplate razlike između iznosa naknade plaće i iznosa od tisuću KM ženi - majci, odnosno drugoj osobi u radnom odnosu za vrijeme dok odsustvuje s posla radi trudnoće, porođaja i njege djeteta. Također, prijedlogom ovog Zakona propisuje se iznos novčane pomoći u vrijednosti od tisuću KM za vrijeme trudnoće i porođaja ženi – majci koja nije u radnom odnosu – izjavio je Muhamedbegović.

Naknade plaće za porođajno odsustvo žene u radnom odnosu sastoje se iz naknade plaće i doprinosa plaće.

Za realizaciju ove mjere Vlada TŽ će izdvojiti oko 25 milijuna KM, a primjena Zakona bit će od 1. travnja tekuće godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?