nagla promjena vremena

Neviđeni temperaturni šok u BiH: Temperature pale za više od 20 stupnjeva u samo 24 sata

snijeg u BiH u travnju
Foto: Radio Novi Grad
1/2
17.04.2024.
u 07:16

Snijeg u travnju nije nikakva novost. Padao je i u svibnju, ali ovakav neviđeni temperaturni kontrast ipak nije viđen zadnjih godina. Prije samo dva dana Zenica je mjerila 33°C a sada snijeg pada u pojedinim nizinama. Temperature su se snizile za više od 20-25°C u samo 24h. Pravi šok za organizam, objavio je sinoć BHMETEO.ba.

Naime, temperature su pale u cijeloj Bosni i Hercegovini, a u velikom dijelu BiH jučer poslijepodne je pao i snijeg koji je iznenadio sve, iako su ga meteorolozi najavljivali. 

Prema prognozi FHMZ-a, u Bosni i Hercegovini će danas biti pretežno oblačno vrijeme.

U Bosni će padati susnježica ili snijeg, a u nizinama kiša. U Hercegovini će većinom padati kiša, snijeg može padati na planinama. Djelomično smanjenje oblačnosti i prestanak padalina u poslijepodnevnim i večernjim satima. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije