MOSTAR

Nevenku Hercegu i Vladi HNŽ-a povelja i odličje Lovačkoga saveza Herceg - Bosne

31.03.2023.
u 11:47

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg sastao se danas s čelnicima Lovačkoga saveza Herceg-Bosne, predsjednikom Draganom Gubercom i tajnikom Ivicom Lučićem. Tom je prigodom čelnik LS-a Herceg-Bosne dr. Hercegu uručio Povelju Vladi HNŽ-a u povodu 30. obljetnice osnutka Saveza te Lovačko odličje za predsjednikov osobni doprinos razvitku i unaprjeđenju lovstva i zaštiti prirode.

Guberac je istaknuo kako se, nakon tri desetljeća postojanja, a na osnovu statističkih podataka o pojedinim aktivnostima, može prepoznati jedan uzlazni, pozitivan trend, što je jako dobro i ohrabrujuće za cjelokupno članstvo i Savez kao takav.

''Savez trenutačno broji otprilike 10.000 članova, organiziranih u 42 članice, a njegov cilj je djelovanje na području lovstva u smislu planiranja i provedbe jedinstvene lovne politike, razvitka i unaprjeđenja lovstva, uzgoja, zaštite i korištenja divljači, očuvanja prirodnoga staništa divljači te biološke i ekološke raznolikosti, lovne izobrazbe, njegovanja lovačke etike i običaja, kao i zaštite prirode i ljudskoga okoliša. U institucionalnom, organizacijskom i stručnom smislu, Savez je danas nezaobilazan čimbenik, sudionik i tvorac svih pozitivnih procesa u lovstvu, i dostojan promicatelj lovnih, kulturnih, povijesnih i nacionalnih znamenitosti hrvatskoga lovca i čovjeka u BiH'', kazao je čelni čovjek Lovačkoga saveza Herceg-Bosne.

Zahvalivši na uručenim Povelji i Odličju, predsjednik Herceg je istaknuo iznimnu bitnost lovstva, ali i poštivanja lovačke etike, poručivši kako je dužnost svakoga lovca održavanje normalnoga eko-sustava, uzgoj i zaštita divljači odnosno kako su lovci istinski zaštitnici našega prirodnog bogatstva, ravnoteže i raznolikosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije