NEUM i VUKOVAR – ujedinjeni u uspomeni

18.11.2019.
u 21:05

U spomen na 28. obljetnicu obilježavanja pada Grada heroja u Neumu su, sada već tradicionalno, upaljene svijeće u sjećanje na najteže dane u povijesti Hrvatske. 

Nakon večernje svete mise, krenula je neumska kolona sjećanja. Brojni Neumljani, ujedinjeni u sjećanju i molitvi krunice za sva izgubljena junačka srca,  su se od župne crkve Gospe od zdravlja, Vukovarskom ulicom uputili do Spomen obilježja Križ.  Tu su, paljenjem svijeća i molitvom koju je predvodio neumski kapelan don Domagoj Markić, dostojanstveno odali počast svim poginulim braniteljima, herojima i žrtvama Domovinskog rata.  Tako su Neumljani iskazali ljubav i zahvalnost prema teškom žrtvom stečenom slobodom, te poslali jasnu poruku da se Vukovar, ali i ostala hrvatska stratišta nikada zaboraviti neće.   

Kao i svih godina do sada, svijeće su upaljene i na magistrali ispred transparenta „Neum za Vukovar“, ali i na prozorima brojnih obiteljskih kuća. Da se ne zaboravi i nikad ne ponovi!
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije