CJS BIJELJINA:

Netočno je da držimo pod kontrolom izborni materijal u Srebrenici

ha
Foto: hms.ba
05.10.2016.
u 13:34

Iz Centra javne sigurnosti Bijeljina demantirali su izjavu člana Središnjeg izbornog povjerenstva biH Suada Arnautovića da je specijalna policija RS-a ušla u Srebrenicu i da drži pod kontrolom izborni materijal i izborni proces u tom gradu, prenosi hms.ba

Glasnogovornica Centra javne sigurnosti Bijeljina Aleksandra Simojlović izjavila je Feni da se policijski službenici Jedinice za podršku CJS Bijeljina i Policijske stanice Srbrenica nalaze u zgradi općine Srebrenica kako bi osiguravali izborni materijal, s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti.

Negirala je tvrdnje da je u Srebrenici prisutna Jednica specijalne policije MUP RS-a, već Jednica za podršku CJS Bijeljina, te da ne drže pod kontrolom izborni materijal, nego osiguravaju javni red i mir, što su radili i dosad.

-Policija nije tamo da reagira, već da djeluje preventivno kako ne bi došlo do činjenja incidenata i narušavanja javnog reda i mira. Zahvaljujući prisustvu policijskih službenika MUPRS-a u Srebrenici nije zabilježen nijedan incident u ovom periodu, kao ni narušavaje javnog reda i mira – navela je Simojlović.

Kaže je da se policija ni na koji način ne miješa u izborni proces, već osigurava da ne dođe do incidenata, odnosno kršenja javnog reda i mira.

Arnautović je ranije novinarima u Sarajevu rekao da je “specijala“ ušla u Srebrenicu i drži pod kontrolom izborni proces, i da je to protivno izbornom zakonu, kao i da je trenutno u tijeku kolegij SIP-a te da on istupa kao pojedinac, a ne uime SIP-a.

Prema njegovim informacijama, specijalna policija drži i zgradu Skupštine općine Srebrenice i da sve to predstavlja pritisak na SIP

Ključne riječi
SIP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije