potraga u mostaru

Nestalog studenta traže i ronioci iz rodnog Gradačca

09.09.2015.
u 06:30

očajna obitelj u potrazi za svojim članom Davor Barišić (21) u prošlu srijedu je upao u Neretvu ispod Starog mosta u Mostaru i nestao

Nesretna obitelj Barišić iz Gradačca već sedmi dan prolazi kroz pravu agoniju. Njihov sin i brat 21-godišnji Davor Barišić u srijedu je upao u Neretvu ispod Starog mosta u Mostaru i nestao. Od trenutka kada im je javljeno o ovom nesretnom događaju, sestra nestalog mladića Magdalena i njihova majka Ljerka stigle su u Mostar i od tada, kako tvrde, same pretražuju obale Neretve u nadi da je Davor živ i da ga je voda negdje izbacila, piše Večernji list.

Od Mostara do Čapljine

- Do maloprije smo bile na obali Neretve. Za sada nema nikakvih novosti o mom bratu. Iz policije su nam rekli kako planiraju proći jednim čamcem dio od Mostara do Čapljine - kazala je novinarima Magdalena Barišić. Inače, obitelj Barišić razočarana je jer Neretva od samog početka potrage nije detaljnije pretražena zbog čega se, po njihovom mišljenju, izgubilo na vremenu. Danas bi u Mostar trebala stići i ekipa iz Gradačca koja će krenuti u ronilačku potragu, a angažirala ih je Općina Gradačac.

Što se tiče jučerašnjeg dana, za nestalim mladićem su tragali i pripadnici MUP-a HNŽ koji su potvrdili kako se vrši vizualno promatranje terena, a ako se nešto uoči u vodi, obavljat će se i zaroni.

Pregledano 200 metara

U Gorskoj službi spašavanja, objašnjavajući kako inače teku potrage u ovakvim slučajevima, kažu da su oni za prvi svoj izlazak obavili ronilačku pretragu tijekom koje je pregledano 200 metara pod vodom od posljednjeg viđenja. Oni pretpostavljaju da se u ovom slučaju radi o suhom utapanju, što znači, kako su objasnili, da voda nosi tijelo na površini ili malo ispod površine i ono neće stati dok za nešto ne zapne

- Teško je u takvim slučajevima odrediti donju granicu potrage. Mi smo s kajacima svaki dan na terenu i spustimo se nekoliko metara niz Neretvu. Ali nema pravila kada će neko tijelo isplivati. Očekujemo da će to biti za nekih desetak dana i za tada smo planirali opsežnu potragu, nizvodno od Čapljine. Policija obilazi obale i pretražuje ih - kazao je Zoran Vlaho iz GSS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?