Nestanak u Neretvi

Nesretni student zapeo o granu ispod vode, ni pola km od mjesta utapanja

10.09.2015.
u 06:30

Majci ljerki se ispunila jedina želja da pronađe sina koji se utopio usred Mostara

Tjedan dana nakon nestanka, tijelo nestalog mostarskog studenta iz Gradačca Davora Barišića (21) pronađeno je jučer oko 12.15 sati, dvjestotinjak metara s desne strane Lučkog mosta u Mostaru, potvrdio je glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić. Istaknuo je kako su tijelo stradalog mladića pronašli pripadnici postrojbe za podršku MUP-a HNŽ-a zajedno s članovima Ronilačkog kluba "Vidara" iz Gradačaca koji su jučer došli u Mostar, upravo ganuti pričom o majci koja sama po obalama Neretve traži nastradalog sina, piše Večernji list.

 

Dozivao u pomoć

Nesretni mladić je u prošlu srijedu usred noći, oko 2.10 sati, upao u vodu ispod Starog mosta dok je s društvom pio uz rijeku. Hodao je po plićaku i kobno pao u vodu. Dozivao je u pomoć pa je njegova prijateljica skočila za njim i umalo se i sama utopila. Ispostavilo se da je utopljenik ni manje od pola kilometra dalje zapeo o granu ispod vode, nedaleko od Lučkog mosta te tu i ostao. Njegovo izvlačenje iz vode je na platou ispod Starog mosta čekala majka Ljerka, koja je proteklih dan tugovala na obali. Požalila se na rad interventnih službi u Mostaru pa se sve promijenilo dolaskom ronioca iz Gradačca. Osim njih, kako kažu članovi obitelji, velika zasluga u traganju pripada sugrađaninu Adnanu Fejziću koji je cijeli Gradačac podigao na noge, te uspio ubrzo doći do općinskog načelnika koji je dao logističku i drugu pomoć zahvaljujući čemu je kontaktiran i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić te je dogovoreno da se pošalje ekipa iz Gradačca u Mostar koja je konačno i pronašla Davorovo tijelo u Neretvi, što je majci bila i jedina utjeha.

Humani Adnan

- Ne bih ja baš tako rekao, nisam ja podigao Gradačac na noge, Gradačac se sam podigao jučer nam je rekao Fejzić koji je dodao kako su ih u Mostaru dobro primili i uputili ih gdje tražiti. Naša ronilačka ekipa je došla u Mostar, dočekali su nas pripadnici specijalne policije. Njihov član Goran Mitrić nas je uputio u sve, održali smo brifing, objasnio nam je kako se rijeka ponaša, odveo nas na teren, imali smo i sreće, odmah nakon prvog zarona pronašli smo tijelo. Specijalac Mitrić nam je objasnio kako su ranije mostarski ronioci pretražili rijeku sve do Lučkog mosta, a jučer su ronioci iz Gradačca počeli roniti dalje od Lučkog mosta te su odmah pri prvom zaronu pronašli i izvukli Davorovo tijelo 500-tinjak metara od mjesta gdje je bio upao u rijeku - rekao je novinarima humani Adnan Fejzić, napominjući da je utapanje nesretnog Davora Barišića izazvalo veliku pozornost javnosti upravo zbog velikih problema oko potrage u dolini rijeke Neretve.

- Samo jedan dan mostarski ronioci su tragali za Davorom, a to je njegovoj majci zadavalo bol te je proteklih dana hodala od institucije do institucije te pokušavala nagovoriti nekoga da traga za njezinim sinom. U prvih nekoliko dana je s kćeri i sama pretraživala obale Neretve- isticali su okupljeni. Međutim, kako se brane iz MUP-a, oni imaju iznimno osposobljenih ljudi, ali nedostaje ronilačka oprema, što i nije neka utjeha unesrećenim obiteljima.

a Osim ronilaca iz Ronilačkog kluba Vidara, jučer su u uspješnoj potrazi sudjelovali i službenici ISS-a s kajakom te Specijalna postrojba MUP-a HNŽ-a, koji su morali posuditi čamac od vatrogasaca jer su im prvog dana potrage pukla tri.

- Od Davorova nestanka se postavljalo pitanje zašto nije uređena ronilačka postrojba u MUP-u u Mostaru, te zašto država ne ispunjava obveze prema nevladinim spašavateljima u Mostaru - govorili su okupljeni na mjestu tragičnog utapanja. Mostarci su se na kraju zahvali roniocima iz Gračanice koji su pokazali svoju humanost na djelu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?