Hrvatski predsjednik

Nekima zasmetala istina o BiH koju je izrekao Zoran Milanović, otvoreno mu prijete

zoran milanović
12.12.2020.
u 09:36

Nakon što je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović upozorio na činjenicu da se hrvatski narod u BiH sustavno majorizira, unatoč tome što se radi o konstitutivnom narodu koji je, među ostalima, stvorio Bosnu i Hercegovinu, oni kojima se ovo stanje ne sviđa reagirali su žestokim i sramnim uvredama.

Tolika je količina mržnje u komentarima, prijetnji i uvreda, da posla ima i za pravosudne institucije.

Uvrede su osvanule nakon što je hrvatski predsjednik otvoreno kazao da se u BiH nikakva strateška odluka ne može donijeti bez dogovora sva tri konstitutivna naroda i da se nekim drugim željama ne treba zanositi.

"Dayton je takav kakav je i ne vidim uopće načina da ga se promijeni bez nasilja. Ne mislim na rat. Mislim naprosto na mentalno i svako drugo nasilje koje u BiH, to svatko zna, nikad nije prolazilo. I uvijek je izazivalo još veće nasilje. Vi ne možete bosanski sustav, bosanskohercegovački okvir promijeniti bez volje konstitutivnih naroda. Imate Hrvate - da, Hrvati postoje, kao i Bošnjaci, postoje, ne možemo se praviti da ne postoje - koji su nezadovoljni u toj državi. Je li to neka tajna? Jesam li ja nacionalist ili šovinist ako to kažem? To je sad problem onih koji se sa mnom ne slažu što će to meni jako teško reći, mada će mi to reći, već i govore. Neka se ne zanose da će bilo kakve strateške odluke o ičemu biti donošene bez suglasja triju konstitutivnih naroda, i to nije nikakav srednji vijek, i bez toga nema građanske države. Dakle, još jednom govorim, građanska država je daleki, daleki san, i to je lijepa stvar, ali prvo sapun, onda parfem", kazao je predsjednik Milanović.

Ključne riječi

Komentara 14

AU
Austrija
10:32 12.12.2020.

Istinu rekao svaka cast ! ZIVIO

SP
Special
09:57 12.12.2020.

Bravo Zorane Milanoviću, samo hrabro! Ovo je i hrvatska država Bosna i Hercegovina!

IJ
I ja tebi
18:11 12.12.2020.

O što se neko pali i što ga boli kad se nemože više birati Hrvatima. Ili će Hrvati imati ista prava kao i ostala dva naroda i da mogu birati svoje predstavnike ili BiH nikad ama baš nikad neće postatii normalna i funkcionalna država pa vi kako hoćete samo sad bez uvreda jer sam samo iznio činjenice. Ne mrzim nikoga i ne petljam se ni u čije alo nevolim da se netko petlja u moje.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije