sjajan recept

Neizostavan kolač blagdanskog stola: Ukusan kuglof od kojeg miriše cijela kuća!

Ilustracija
21.12.2022.
u 07:27

Kuglof je gotovo neizostavan kolač svakog blagdanskog stola, a rado ga pripremamo i kao ukusan kolač uz čaj. U ovo adventsko vrijeme svakako će se naći na stolu brojnih obitelji, a dnevno.hr donosi sjajan recept zbog kojeg će vam zamirisati cijela kuća!

Sastojci:

6 jaja
150 g čokolade za kuhanje
180 g maslaca
100 g šećera
80 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 limun šećer
150 g glatkog brašna
½ praška za pecivo
prstohvat soli
1 žlica kakaa u prahu
50 g mljevenih oraha
150 g jezgri oraha

Za glazuru (po želji):

200 g čokolade za kuhanje
40 g maslaca

Priprema

Zagrijte maslac do vrenja, maknite ga s vatre i dodajte kockice čokolade. Miješajte dok se sastojci ne sjedine. Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite ih u snijeg. U snijeg postupno umiješajte šećer. Pjenasto izmiješajte žumanjke i šećer u prahu, dodajte vanilin šećer, limunov šećer i umiješajte čokoladu. U posudi umiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, kakao i mljevene
orahe. Lagano umiješajte bjelanjak i jezgre oraha. Smjesu izlijte u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof. Pecite na 170 °C oko 50 minuta. Rashladite i izvadite iz kalupa. Rastopite čokoladu za kuhanje s maslacem te prelijte preko kuglofa.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije