IZETBEGOVIĆ:

Neću tražiti osporavanje naziva Republika Srpska

 Bakir Izetbegović
12.04.2017.
u 21:18

Brojni mediji danas su objavili informaciju kako je SDA pripremila apelaciju za osporavanje imena Republike Srpske pred Ustavnim sudom BiH. Apelaciju bi, prema istim navodima, u svibnju naredne godine trebao podnijeti Bakir Izetbegović kao član Predsjedništva BiH.

No u intervjuu za Dnevnik TV1 Izetbegović je demantirao ove navode, kazavši da u njima nema istine.

“Nema istine u toj priči. Dakle, ne pripremam nikakvu apelaciju i neću uraditi ništa što bi moglo ponovo pokolebati odnose i zaustavi nas na našem euroatlanskom putu i na putu obnove gospodarstva i kreiranja novih radnih mjesta. To će biti fokus onoga što će raditi SDA i ja na čelu SDA u narednom razdoblju“, rekao je Izetbegović.

Ponovio je da od nekih stvari poput revizije presude, Dana RS ili pak Popisa stanovništva, nije mogao odustati, jer se radi, kako kaže, o dignitetu naroda kojeg predstavlja te dodao da od toga nikada neće odustati i da bi po pitanju navedenih stvari sve ponovio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?