Nikšić i Radončić:

Nećemo dozvoliti podjelu BiH

aadada
20.10.2016.
u 13:01

U središnjici SDP-a BiH danas je odražan sastanak predsjednika ove stranke Nermina Nikšića i lidera SBB-a Fahrudina Radončića, prenosi Avaz.ba

Lider SBB-a rekao je kako je on inicijator sastanka kako bi promovirao politički dijalog i pluralizam.Predsjednik SDP-a kazao je nakon sastanka da su dvojica lidera razgovarali i širokom spektru tema, te kako je tijekom sastanka bilo dosta sličnih i različitih.

- Složni smo i zajedno za BiH koja ide naprijed i da ostane ovakva kakve jeste, bez dodatnih podjela - naveo je Nikšić.

Lider SBB-a je istakao kako je on inicijator sastanka kako bi promovirao politički dijalog i pluralizam.

- Potrebno je da ljudi koji su u vlasti bez kompleksa razgovaraju s liderima i članovima opozicije. To jača karakter da stanje u zemlji bude bolje. Razgovarali smo o mnogim političkim temama. Nema prostora za spekulacije i o nekoj prekompoziciji vlasti. To nikoga ne zanima, ni u SBB-u niti u SDP-u - naveo je Radončić.

Lider SBB-a je kazao da SBB i SDP interesuje stabilizacija prilika u zemlji te zaustavljanje negativnih tendencija.

- SBB neće sudjelovati u teritorijalnim i nacionalnim poodjela ili u izmišljanju trećeg ili četvrtog entiteta - istakao je Radončić

On je kazao kako je SBB-u stalo do stava SDP-a.

- Upoznao sam Nikšića da i SBB uvodi izbor predsjednika stranke na principu 1 čovjek - 1 glas. Tako se SBB demokratizira i preuzima praksu stranaka koje tako rade - kazao je lider SBB-a.

Radončić je kazao kako su on, Izetbegović i Jerlagić potpisali posebnu žalbu da se onemogući izborna pljačka u Srebrenici.

Sve što se dešava u BiH treba biti stvar unutar naroda koji žive u BiH, složili su se Radončić i Nikšić.

Radončić je također odgovorio na pitanje o izbornom rezultatu SBB, koji je nešto lošiji u odnosu na ranije lokalne izbore.

- Ne bi bilo korektno kazati da je za to kriva SDA. Mi ćemo napraviti jednu analizu - kazao je Radončić.

On je takođe naglasio da će SBB sasvim sigurno na izbore 2018. godine izaći sam.

Uskoro opširnije..

Ključne riječi
SBB

Komentara 1

JO
JohnConnor
15:34 20.10.2016.

Obespravili i ponizili Hrvate gdje su god mogli i sad govore da nece dozvoliti podjelu BiH. Oteli sve Hrvatima i podjelili BiH sa Srbima.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije