Tko bi rekao

Ne želite da vam krastavac bude gorak? Trebate ga 'pomusti'- evo kako

18.05.2020.
u 09:01

Svi znaju da se krave, koze i ovce mogu pomusti te od njih dobiti mlijeko, ali ispada da nisu samo životinje u pitanju. Krastavci se također mogu ‘pomusti’ te tako iz njih ukloniti gorčinu te ostaviti ih ukusnim i svježim. To ‘mlijeko’ krastavaca nije za konzumaciju, već je to gorčina koja izlazi iz njih, prenosi Daily Mail.

Korisnica TikToka podijelila je video u kojem to radi koji je pogledan više od milijun puta i skupio više od sto tisuća lajkova. U svom videu objasnila je kako je za ovaj trik čula od svoje šogorice. “Ne znam jeste li ikada imali krastavac koji je gorak, jednostavno nema svjež okus? To je zato što trebate ‘pomusti’ krastavce”, rekla je ona. I zatim je objasnila kako se to radi, a njezin trik vrlo je jednostavan.

Prvo odrežete jedan kraj krastavca te zatim trljate kraj o kraj krastavca. Nakon nekoliko sekundi primijetit ćete da oko ruba krastavca nastaje bijela tekućina, a to je zapravo gorčina koja izlazi iz krastavca. Zatim jednostavno operete krastavac te maknete svu tu tekućinu s njega. Prema stručnjacima, krastavci u sebi sadrže kukurbitacin, koji uzrokuje gorak okus te se nalazi na početku i kraju krastavca. Kako biste ga uklonili, jednostavno ga trljajte jedno o drugo dok tekućina ne prestane izlaziti. Kukurbitacin također se može pronaći u tikvicama, dunji i bundevi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije