Krešić:

Ne vjerujem kako će nova ruta sirijskih izbjeglica biti usmjerena kroz BiH

Mijo Krešić
VL FOTO
03.03.2016.
u 18:40

Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić kazao je danas novinarima, komentirajući izjave njemačkih službenika tijekom posljednja dva dana o novoj ruti sirijskih izbjeglica koja, kako kažu, sasvim sigurno ide kroz BiH, kako ne očekuje da će ta migrantska ruta još biti usmjerena kroz našu zemlju.

Podsjetio je kako su cilj migranata koji dolaze iz Sirije i drugih ratom zahvaćenih prostora, zemlje Europske unije (EU). Krešić smatra kako EU mora učiniti sve da ne nastane neka nova ruta, jer u tom slučaju nove rute mogu utjecati na stabilnost značajnog broja država.

Međutim, istaknuo je, ukoliko se dogodi da nova ruta sirijskih izbjeglica bude prolazila kroz BiH, "naše je da im osiguramo tranzit".

Podvukao je da "s našim kapacitetima ne treba licitirati, jer krajnje odredište izbjeglica nije BiH".

"Ne vjerujem kako će se to dogoditi. Prije svega trebamo razgovarati s EU, jer postoje bolje rute, kao što je Bugarska, Poljska, Rumunija…", kazao je.

U svakom slučaju, dodao je, ako do toga i dođe, imaju određene planove koji će biti aktivirani te kako će naknadno vidjeti kako će ti planovi funkcionirati.

"I Hrvatska je imala planove, ali su u hodu pravili određene korekcije. Imamo iskustva Srbije, Makedonije, Hrvatske, Austrije, s kojima smo razmjenjivali informacije", rekao je Krešić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije