Husein Smajić

‘Ne prodajite zemlju strancima’

VL
Autor
Željko Andrijanić
12.12.2017.
u 11:00

Huseina Smajića iz Bugojna mnogi danas u BiH znaju kao dobitnika Večernjakova pečata za Osobu godine za 2014. Ekipa Večernjakova pečata, a zatim i cijela bosanskohercegovačka javnost Huseina su upoznali kada je u svome dvorištu pronašao ostatke katoličke crkve te odlučio na tom području izgraditi novu crkvu. Smajić je u Bugojnu, osim kao veliki humanitarac, poznat i kao uspješan dugogodišnji gospodarstvenik.

Dokumenti za prolazak konvoja

Priča koju je Husein odlučio podijeliti počinje sada već davne 1993. godine u Bugojnu. Gledajući TV vidio je da muslimanski narod jako pati u Goraždu te da je potrebna svaka vrsta pomoći. Zbog toga je odlučio potražiti pomoć pa se obratio župnom uredu u Bugojnu. On, kao organizator konvoja pomoći, i danas posjeduje dokumente koji dokazuju kako je utovarena pomoć te zaprimljena u mjestu Grebak. Tada se obratio zapovjedniku HVO-a, brigade “Eugen Kvaternik”, Ivici Lučiću koji je dao potrebne dokumente za prolazak konvoja. Sam Husein, kako tvrdi, predvodio je konvoj koji je od Bugojna do Goražda putovao tri dana.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brcak108
16:19 12.12.2017.

Ne kaze koliko je platio za prolaz. ..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?