upozorenje

Ne nasjedajte: Lažna nagradna igra na Facebooku u BiH

Screenshot
24.09.2019.
u 15:42

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske obavještava građane da je tijekom ovog mjeseca zaprimljeno više prijava građana vezanih za lažnu nagradnu igru "Capriolo" organiziranu na društvenoj mreži Facebook. 

Nagradna igra sastoji se u tome da je na lažnoj Facebook stranici 20. 9. 2019. godine objavljena nagradna igra u kojoj "Capriolo" poklanja 25 "Capriolo" bicikala, te je za sudjelovanje potrebno lajkati stranicu, podijeliti objavu na vlastitom profilu i u inboksu navesti broj od 1 do 500, prenosi N1. 

Foto: N1

Sudionici lažne nagradne igre nakon toga zaprimaju poruku da su dobitnici bicikla, ali radi preuzimanja nagrade moraju dostaviti fotografiju sebe i osobnog dokumenta. Osim ove fotografije, od sudionika se traži i dostavljanje ostalih osobnih podataka koji nisu navedeni u osobnim dokumentima (ime roditelja, adresa, kontakt telefon i dr.).

Kao i u ranije evidentiranim slučajevima, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske obavještava građane da je jedini cilj izvršitelja, koji je kreirao ovu stranicu, pribaviti njihove osobne podatke u svrhu zloupotrabe zbog čega se upozoravaju građani da fotografije svojih osobnih dokumentata i svoje osobne podatke ne dijele odnosno ne šalju putem društvenih mreža ili elektronske pošte.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?