POZICIJSKI POLITIČAR

Navaljni prebačen u zatvor na ruskom Arktiku

26.12.2023.
u 08:09

Zatvoreni ruski opozicijski političar Aleksej Navaljni premješten je u kažnjeničku koloniju u arktičkom regionu na sjeveru Rusije, rekla je u ponedjeljak njegova glasnogovornica nakon što su pristalice izgubile kontakt s njim više od dva tjedna, prenio je Reuters.

Navaljni je pronađen u kažnjeničkoj koloniji IK-3 u Harpu u regionu Jamal-Nenec, oko 1.900 kilometara sjeveroistočno od Moskve, rekla je glasnogovornica Kira Jarmiš.

Navaljnijev advokat uspio je da ga vidi u ponedjeljak, kazala je Jarmiš.

Navaljnijevi saveznici, koji su se pripremali za njegov očekivani transfer u koloniju "posebnog režima", najstrožu kategoriju u ruskom zatvorskom sistemu, rekli su da ga odvjetnici nisu vidjeli od 6. prosinca i podigli su uzbunu zbog njegove sudbine.

- Veliko hvala našim pristalicama, aktivistima, novinarima i medijima koji su zabrinuti za Aleksejevu sudbinu i koji se ne umaraju da pišu o situaciji - rekao je odvjetnik Navaljnog Ivan Ždanov.

Ždanov je rekao da su njegove pristalice poslale 618 zahtjeva za informacijama o lokaciji Navaljnog, koji je bio zatočen u kaznenoj koloniji 235 kilometara istočno od Moskve.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?