Pendš - Howard

NATO zadovoljan s urađenim u reformi obrambenog sustava u BiH

pendes
31.08.2016.
u 16:38

Howard je zahvalila ministrici obrane na prijmu i odvojenom vremenu i istakla da BiH treba biti ponosna na reformu obrambenog sustava i da je NATO, također, zadovoljan s onim što je do sada urađeno, iako još dosta toga predstoji da se uradi

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš sa suradnicima primila je danas admiralicu Michelle Howard, komandanticu Komande združenih snaga u Napulju, koja je ujedno i komandantica američkih pomorskih snaga u Europi i komandantica američkih pomorskih snaga u Africi.

U pratnji admiralice Howard bila je komandantica NATO štaba u Sarajevu brigadni general Giselle Wilz sa suradnicima.

Ministrica Pendeš je čestitala admiralici Howard postavljenje na ovu važnu poziciju u okviru NATO-a i upoznala je o aktivnostima MO i OS BiH koje realiziraju u okviru svojih misijskih zadataka. Ona je ovom prilikom izaslanstvo iz Napulja upoznala o procesu uknjižbe perspektivne vojne imovine, što je uvjet za aktiviranje Akcijskog Plana za članstvo u NATO (MAP) i o aktivnostima na izradi dokumenta “Pregled obrane” čiji sastavni dio bi trebao biti i Plan modernizacije Oružanih snaga BiH.

Gosti iz Napulja su informirani i o angažmanu pripadnika Oružanih snaga BiH u operacijama podrške miru u okviru NATO misije Resolute Support u Afganistanu, o aktivnostima MO i OS BiH vezanim za rješavanje pitanja viškova naoružanja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, procesu deminiranja na cijelom području Bosne i Hercegovine i našem aktivnom pristupu i angažmanu u okviru regionalnih inicijativa.

Ministrica obrane BiH je izrazila nadu da će prijatelji i partneri iz NATO-a i dalje podržavati naš reformski put, te istaknula značaj prisustva NATO-a i NATO štaba u Sarajevu u našoj zemlji.

Howard je zahvalila ministrici obrane na prijmu i odvojenom vremenu i istakla da BiH treba biti ponosna na reformu obrambenog sustava i da je NATO, također, zadovoljan s onim što je do sada urađeno, iako još dosta toga predstoji da se uradi.

Ona je naglasila značaj područja Balkana i Bosne i Hercegovine za NATO, obećala podršku našoj zemlji na putu ka punopravnom članstvu u ovu asocijaciju i iskazala punu podršku ministrici Pendeš i aktivnostima koje realiziraju Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije