Nastupni posjet francuskog veleposlanika u BiH Ministarstvu obrane BiH

18.09.2017.
u 15:10

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš sa suradnicima primila je danas u nastupni posjet veleposlanika Republike Francuske Guillaume Roussona i vojnog izaslanika Republike Francuske u BiH pukovnika Philippe Delsola.

Pendeš je poželjela Roussonu dobrodošlicu i uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini. Upoznala je francuskog diplomatu s radom i ciljevima Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH (OSBiH), kao što su aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO-u (MAP), pri tome istaknuvši specifičnosti koje se odnose na uknjižbu vojne imovine, angažiranost OSBiH u misijama podrške miru, kao i s nesebičnim doprinosom civilnim strukturama tijekom prirodnih katastrofa u zemlji.

Također, razgovarali su o dosadašnjoj bilateralno-vojnoj suradnji MO Republike Francuske i MO BiH i o mogućnostima za unapređenje iste.

Pendeš je izrazila zahvalnost na podršci i pomoći koju je Vlada Republike Francuske realizirala kroz projekte formiranje i uspostavu Središta za protuminsko djelovanje i uništavanje eksplozivnih sredstava i drugim projektima.

Rousson se zahvalio Pendeš na prijemu i konstatirao da je Republika Francuska partner BiH na putu ka euroatlantskim integracijama, te da na polju bilateralno-vojne suradnje postoje mogućnosti za realizaciju dodatnih aktivnosti, priopćeno je iz MOBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije