Tadić s izaslanstvom EU

Nastavak suradnje u borbi za jačanje vladavine prava u BiH

tadic
11.11.2016.
u 12:36

V.d. glavna tužiteljica Gordana Tadić, sa suradnicima, razgovarala je danas s dužnosnicima izaslanstva Europske unije u BiH, koji su zaduženi za proces pravosuđa i vladavine prava, o aktivnostima Tužiteljstva BiH u procesuiranju predmeta organiziranog kriminala, terorizma, ratnih zločina, korupcije, ilegalne migracije, krijumčarenja i drugih kaznenih djela.

Tužiteljstvo BiH je uključeno u više međunarodnih operacija, koje radi s tužiteljstvima i agencijama za provođenje zakona u zemljama EU, a nedavno su provedene složene međunarodne akcije u borbi protiv organiziranog kriminala, trgovine ljudima, krijumčarenja opojnih droga i drugih nedozvoljenih sredstava, u kojima je sudjelovalo nekoliko država, uključujući i BiH.

Tužiteljstvo je pokazalo da je značajan partner agencija za provođenje zakona u zemljama EU, u procesuiranju kaznenih djela, čiji se počinitelji, žrtve ili dokazi nalaze u BiH i zemljama EU.

Na sastanku je dogovoren nastavak suradnje Tužiteljstva BiH u delegacije EU u BiH u borbi za jačanje vladavine prava u BiH, priopćeno je iz tog tužiteljstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?