Softić i Saxer

Nastavak suradnje CBBiH i Švicarske u 2017. godini

CBBIH
21.12.2016.
u 12:52

Veleposlanica Švicarske Andrea Rauber Saxer posjetila je 21. prosinca 2016. godine Centralnu banku Bosne i Hercegovine gdje se sastala s guvernerom CBBiH dr. Senadom Softićem kako bi razgovarali o dosadašnjim i budućim aktivnostima i suradnji sa Švicarskom.

Guverner CBBiH i švicarska veleposlanica potpisali su amandman o produženju Sporazuma između Vlade Švicarske i CBBH iz 2013. godine o Programu bilateralne pomoći i izgradnje kapaciteta, koji se odnosio na razdoblje do kraja 2016. godine. Potpisivanjem amandmana službeno je potvrđena dosadašnja obostrana opredijeljenost za nastavak Sporazuma u 2017. godini. Tom prilikom istaknuto je postojanje interesa da se u narednom razdoblju nastavi suradnja s Institutom za međunarodne studije iz Ženeve u sklopu Programa koji je počeo 2013. godine, a s ciljem daljeg unapređenja tehničkih i analitičkih kapaciteta u oblastima središnjeg bankarstva.

Na kraju 2016. godine guverner Senad Softić ocijenio je uspješnim dosadašnji trogodišnji rad u okviru intenzivne suradnje CBBiH s Institutom za međunarodne studije iz Ženeve, kao i postignute rezultate u nizu održanih radionica i konsultacija s međunarodnim stručnjacima s praktičnim iskustvom u oblastima: monetarne politike, razvoja financijskog tržišta/unapređenja procesa upravljanja deviznim rezervama, statistike i upravljanja ljudskim resursima.

“Vjerujemo da će tijekom naredne godine osoblje Centralne banke dobiti nova znanja i sposobnosti kroz obuke, kao i mogućnost da podijele svoja iskustva s kolegama iz drugih zemalja uključenih u projekt Jačanja kapaciteta središnjih banaka i kolega iz Švicarske, uključujući i Švicarsku središnju banku”, izjavila je veleposlanica Rauber Saxer.

CBBiH ima za cilj dalje unapređenje kvaliteta poslovanja primjenom stečenih znanja iz međunarodnih praksi u poslovnim oblastima središnjeg bankarstva, čemu će doprinijeti potpora Programa Vlade Švicarske. Veleposlanica Andrea Rauber Saxer i guverner Senad Softić dali su obostranu potporu za uvođenje i primjenu međunarodnih standarda na europskom putu CBBiH, priopćeno je iz CBBIH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije