Bakir Izetbegović

Narednih dana sastanci, očekuje se kompromis i deblokada institucija

Bakir Izetbegović
27.09.2019.
u 12:46

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović najavio je da će narednih dana biti održani sastanci od kojih očekuje postizanje kompromisa kada je riječ o deblokadi rada zajedničkih institucija BiH.

- Imamo neke sastanke u Predsjedništvu ovih dana, tako da mislim da jesmo bliži deblokadi, da se pronađe kompromis u okviru u kojem se trenutno nalazi BiH, mislim Akcijskog plana za članstvo (MAP) u NATO, da se proznađe način da se ponovno pokrene program - rekao je Izetbegović, koji je predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon sastanka Kolegija Doma naroda s novoimenovanim šefom Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom, Izetbegović je naveo da je postignuta suglasnost da je europski put najvažniji proces za BiH, te kako treba učiniti sve da se formira vlast i da se što prije pokrene reformski proces na europskom putu BiH, prenosi Avaz.

- Reformska agenda koju smo zajedno s predstavnicima EU uradili prije pet godina dala je rezultate i tu smo se suglasili da je vidljiv napredak u ekonomiji, izgradnji, povećanju broja radnih mjesta - dodao je Izetbegović, konstatirajući da treba učiniti sve da se BiH pokrene iz trenutnog zastoja.

Navodeći da gotovo milijardu eura sredstava čeka ratifikaciju u institucijama BiH Izetbegović je izrazio uvjerenje da će taj problem biti razriješen ovih dana i da će BiH krenuti dalje. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije