Davor Čordaš

Naredne dvije godine 80 milijuna KM za izbjegle i raseljene

27.10.2017.
u 14:39

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš izjavio danas da će u naredne dvije godine biti realizirani projekti održivog razvoja i zapošljavanja, namijenjeni izbjeglim i raseljenim, vrijednosti od 80 milijuna KM. 

Čordaš je rekao da će samo u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja biti izgrađeno oko tisuću stambenih jedinica. 

- Osim tog programa, tu su i projekt zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja (CEB 2), projekt obnove stambenih jedinica (SAF), čije realiziranje je u tijeku, te projekt (OPEC) koji je u završnoj fazi, kazao je ministar Čordaš tijekom sastanka s predsjedateljicom Vijeća naroda RS-a Nadom Tešanović. 

Čordaš i Tešanovićeva su poručili da je dobra suradnja resornog ministarstva i Vijeća naroda važna u segmentu rješavanja problema koji se tiču povratničke populacije, kako bi interesi sva tri naroda bili ravnopravno zastupljeni, priopćeno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe. 

Tešanovićeva je izrazila zadovoljstvo što Vlada RS i nakon 20 i više godina ima razumijevanje za tu populaciju i provodi značajne aktivnosti kako bi se trajno riješilo pitanje povratnika i izbjeglica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije