Bakir Hadžiomerović

Napustio SDP radi privatnih razloga i tražio isčlanjivanje

hadziomerovic
07.01.2015.
u 17:43

Povodom iščlanjenja Bakira Hadžiomerovića iz Socijaldemokratske partije BiH i njegovog podnošenja ostavke na mjesto u Glavnom odboru stranke, Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, rekao je kako su razlozi napuštanja SDP BiH od strane Hadžiomerovića potpuno privatni te da iza ostavke ne stoje nikakvi politički razlozi ili politička razmimoilaženja.
- Razgovarao sam s Bakirom Hadžiomerovićem, koji mi je prenio odluku o svom napuštanju SDP BiH. Razlozi su poptuno privatne prirode i zaista nema smisla iznositi ih u javnost. Moram napomenuti kako sam ja, ali i ostali članovi SDP BiH, s Bakirom Hadžiomerovićem, tijekom njegovog rada u stranci kao kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, imao odlične odnose i suradnju. Nažalost, SDP BiH gubi kvalitetnog člana, ali mi, prije svega, moramo poštovati razloge njegovog napuštanja stranke. Ovim putem, želim mu sreću u njegovom daljnem profesionalnom angažmanu i zahvaljujem mu što je prihvatio biti kandidatom SDP BiH na prošlim Općim izborima, istaknuo je Nikšić u priopćenju za javnost.
Podjećamo, Bakir Hadžiomerović, koji je bio kandidat Socijaldemokratske partije BiH za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, danas je istupio iz ove stranke.
Naime, Hadžiomerović je podnio ostavku na mjesto člana Glavonog odbora SDP-a te zatražio brisanje iz članstva stranke. Kao razlog Hadžiomerovićevog istupanja iz Socijaldemokratske partije navedeni su privatni razlozi.
 Bakir Hadžiomerović je dugogodišnji novinar a bio je i urednik političke emisije 60 minuta koja se emitirala na Federalnoj televiziji. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije