za školsku 2016./2017. godinu

"Napredak" stipendira 17 studenata iz BiH

asds
Foto: FENA
24.03.2017.
u 13:30

Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" u Bosni i Hercegovini dodijelilo je stipendije za školsku 2016./2017. godinu za 17 studenata iz  Bosne i Hercegovine, od toga pet za postdiplomce, za studente od druge do pete godine studija također pet i sedam stipendija brucošima.

Stipendije za brucoše iznose 1.000, za studente ostalih godina 2.000 , a za postdiplomce 3.000 KM.

Ugovore o stipendiranju dobitnici su danas u Sarajevu potpisali s predsjednikom "Napretka" Franjom Topićem, koji je poželio da budu uspješni profesionalci i dobri ljudi koji će se zalagati za napredak vlastitih sredina.

Topić je poručio mladima da ne odlaze iz Bosne i Hercegovine, da budu optimistični i vrijedni jer je talent samo pretpostavka istinskog uspjeha, ali bez predanog rada nema ništa.

Stipendistima je čestitao i poželio im uspjeh u školovanju, životu i dopredsjednik "Napretka" u BiH Pavle Mijović.

Na natječaj koji je Društvo "Napredak" raspisalo potkraj prošle godine, za stipendije je apliciralo 214 kandidata koji studiraju u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

"Napretkov" Fond za stipendiranje i sveučilište Ivo Andrić - Vladimir Prelog, od obnove 1990. godine je stipendirao više od 2.800 studenata.

Fond nosi ime po dvojici istaknutih nobelovaca, također "Napretkovih" stipendista, a sadašnji predsjednik Društva Franjo Topić, prilikom današnjeg potpisivanja ugovora sa stipendistima za 2016./2017. godinu, podsjetio ih je na bogatu povijest "Napretka" osnovanog 1902. godine upravo radi stipendiranja studenta i đaka.

Pogledajte VIDEO

Preuzmite VIDEO

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije