VRLO UČINKOVIT

Napravite sprej protiv grinja od samo 2 sastojka

sprej
27.03.2024.
u 19:48

Ove malene životinjice i njihov izmet mogu izazvati alergije, astmu pa i pojavu ekcema koji jako svrbe. Ukoliko ste alergični na grinje, perite posteljinu na visokim temperaturama svaki tjedan

Svakodnevno s našeg tijela otpadne oko 500 milijuna sitnih čestica kože, a a to je omiljena hrana grinja koje se u domu znaju zavući posvuda, u madrace, jastuke, posteljinu, kauče, tepihe, zavjese... 

Ove malene životinjice i njihov izmet mogu izazvati alergije, astmu pa i pojavu ekcema koji jako svrbe. Ukoliko ste alergični na grinje, perite posteljinu na visokim temperaturama svaki tjedan, a ostale površine tretirajte posebnim sprejem. 

24sata.hr donosi recept za domaći sprej protiv grinja:

Sastojci:

  • 0,7 dl vode
  • eterično ulje klinčića ili eukaliptusa

Postupak:

U bocu s raspršivačem ulijte vodu i dodajte 20 kapi eteričnog ulja, dobro promućkajte pa posprejajte po površinama na kojima biste mogli imati grinja, a koje ne možete prati poput posteljine i jastuka.

Kod pranja posteljine u perilici, spomenuta eterična ulja dodajte u prostor za deterdžent. Stavite nekoliko kapi pa tek tada dodajte deterdžent. I to pomaže protiv grinja.

Još jedna metoda

Postoji još jedan način kako uništiti grinje iz tepiha, madraca i kauča. U posudicu stavite soda bikarbonu, dodajte 10 kapi eteričnog ulja klinčića ili eukaliptusa, promiješajte pa kroz sito rasipajte po površini koju čistite. Ostavite oko pola sata i usisajte.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?